Under vinterparalympics i kanadensiska Vancouver, 12-21 mars, deltog Sverige i samtliga fem idrotter. Den svenska truppen bestod av 24 tävlande.

Sverige deltog i – alpin skidåkning, parahockey, längdskidor, rullstolscurling och skidskytte.

I den svenska truppen debuterade totalt 13 atleter i Paralympics. Bland annat debuterade den då 15-åriga Zebastian Modin och vann ett bron i sprint. Även den äldsta debutanten i Vancouver var svensk, 52-årige Håkan Axelsson som också tävlade i längdskidor. Axelsson slutade på tionde plats i 10km. Flest medaljer plockade Ryssland med en total medaljskörd på 22 medaljer. Tävlingarna ägde rum i både värdstaden Vancouver och Whistler.

Under invigningen i BC Place var Jens Kask från det svenska parahockeylaget var fanbärare.

Den 16-årige debutanten, Zebastian Modin, tog sin första medalj i Paralympics då han vann brons i sprinten tillsammans med Albin Ackerot.

Det svenska landslaget i rullstolscurling vann sitt andra raka brons i Paralympics då de lyckades med samma bedrift som fyra år tidigare i Turin.

MEDALJÖRERGULDSILVERBRONS
Zebastian ModinLängdskidor, sprint
Svenska curlinglandslagetRullstolscurling
Totalt2

Håkan Axelsson var den äldsta debutanten under spelen med sina 52 år. Han deltog i 10 kilometer och slutade tia i loppet.