Välkommen till Para Nordic Skiing World Championships!

Den 20-29 januari 2023 kommer världens främsta paraidrottare till Östersund för att göra upp om VM-medaljerna i längdskidor och skidskytte. Upplev dramatiken på plats!

 

Para-VM erbjuder excellenta tävlingar av högsta klass, en färgsprakande invigningsceremoni, Ski Festival med roliga aktiviteter för hela familjen och inte mindre än två roliga skidlopp. Alltsammans på Östersunds skidstadion. Fri entré!

Fullständigt tävlings- och aktivitetsschema.

Karta över Östersunds skidstadion.

Para-VM i längd och skidskytte

20-29 januari

Se när världens främsta paraidrottare gör upp om VM-medaljerna i längdskidor och skidskytte. 230 idrottare och team officials från 18 nationer kommer till tävlingarna på Östersunds skidstadion. Upplev dramatiken på plats!

Klicka här för att se schemat för tävlingarna.

Ski Festival

21-29 januari

Klarar du av den kluriga tipspromenaden, hur träffsäker är du i bollkastning eller varför inte prova på någon vinteridrott? Ski Festival presented by Jämtkraft bjuder på roliga aktiviteter som passar alla åldrar. Här finns det också matservering och ett loungeområde i utomhusmiljö där du kan ta del av VM-tävlingarna.

Området öppnar 30 minuter innan första tävlingsstart och stänger vid sista målgång.

Läs mer om Ski Festival.

Legacyloppet

21 januari

Delta i ett roligt skidlopp där du kör två eller fyra kilometer i samma spår som VM-åkarna! Loppet är gratis och alla som deltar får en fin medalj efter målgång. Tävlingen hålls på Östersunds skidstadion och starten går efter dagens sista målgång på VM.

Klicka här för mer information och anmälan till loppet.

Familjeloppet

22 januari

Ta med dina skidor till Östersunds skidstadion och delta i ett roligt lopp med familj, vänner och bekanta! Tillsammans tar ni er runt Östersunds skidstadion, en sträcka på cirka 400 meter, och alla som går i mål får en snygg medalj.

Läs mer om Familjeloppet.

Invigningsceremoni

20 januari

Fredagen den 20 januari invigs para-VM på Östersunds skidstadion med en fullmatad invigning. Det blir uppträdande av Idolvinnaren Chris Kläfford, parad av mästerskapets 18 nationer, eldshow, dans, jojk, ljusshow och mycket mer. En kväll ni inte vill missa!

Entrén öppnar 18:30.

Läs mer om invigningen.