>> Vision 2023     >> Vår historia     >> Idrotter 

World Para Snow Sports Championships 2023

Fem VM i en och samma region

JämtlandHärjedalen, med Östersund i spetsen, strävar efter att bli världsledande inom parasportevenemang. Till WPSSC 2023 satsar vi på en vintersportfest för alla, där fokus är att erbjuda en arena där våra aktiva svenskar står i centrum och samtidigt skapa engagerande och nyskapande samarbeten som ger synergieffekter för alla involverade.

Världens främsta idrottare inom vinterparasporten kommer till svenskarnas hemmaplan för att slåss om medaljerna under fem olika, parallella, VM; skidskytte, längdskidor, para-ishockey, alpint och snowboard. Detta är det största parasportevenemanget hittills i Sverige och vi kommer göra allt för att det ska bli en succé för publiken, partners och inte minst de aktiva. Att samarbeta med parasporten och dess värdegrund har visat sig skapa värden och positiva effekter många nivåer i en organisation – ekonomiska som kulturella. Häng med till Östersund 2023, det här vill du inte missa.

Visionsbild över torget i Östersund, fågelperspektiv. Det är mörkt men upplyst på torget, folkliv och på bilden syns texten "vintersportfest".

>> Vision 2023

Den lokala organisationskommittén ser med spänning fram emot World Para Snow Sports Championship 2023, och hoppas få ser er alla där för tävlingarna och vintersportfesten.

Vi är på väg mot nästa nivå inom vinterparasport, och bjuder därför med glädje in er alla att följa med på resan mot 2023 – det här är något vi gör tillsammans.

>> 2023 Winter Para Sports


Want to join?

Sign up for volunteering through this form:

>> Become a volunteer

Volontär