Längdskidåkaren Eva Dahlberg stakar sig fram på en snöig skidstadion i Östersund..

januari 3, 2023 - 2:57 e m

”Den överlägset största nationella tävlingen”

Intresset för Legacyloppet på para-VM i Östersund är stort. Ett 30-tal åkare med funktionsnedsättning har redan anmält sig.
– Det blir den överlägset största nationella tävlingen någonsin, säger tävlingsledaren Leif Danielsson.

Legacyloppet går av stapeln lördagen den 21 januari – på första tävlingsdagen av Para Nordic Skiing World Championships.

Loppet vänder sig till personer med funktionsnedsättning som är 13 år eller äldre.

Leif Danielsson, tävlingsledare för Legacyloppet och ledamot i Parasport Sveriges längd- och skidskyttekommité, berättar att intresset för tävlingen är stort och att det redan är många som har anmält sig.
– Att ha 30 svenska åkare med funktionsnedsättning i en skidtävling är överlägset den största nationella tävlingen någonsin, säger han.

Legacyloppet arrangeras av Parasport Sveriges längd- och skidskyttekommité och är ett uppvisningslopp. För deltagare med intellektuell funktionsnedsättning är det också ett observationslopp inför VM i Seefeld i Österrike. Sista anmälningsdag är den 10 januari.

Leif Danielsson ser fram emot både para-VM och Legacyloppet.
– Det är väldigt spännande med ett VM, men för mig som jobbar på gräsrotsnivå är Legacyloppet minst lika spännande, säger han.

Klicka här för att läsa mer om Legacyloppet.

I samband med Para Nordic skiing World Championships arrangeras flera roliga aktiviteter. Ski Festival pågår samtliga tävlingsdagar och söndagen den 22 januari arrangeras Familjeloppet, ett roligt skidlopp för hela familjen.

Klicka här för att läsa mer om allt para-VM har att erbjuda dig som besökare.

Para Nordic Skiing World Championships arrangeras av Parasport Sverige i samarbete med Internationella skidförbundet (FIS), Internationella skidskytteförbundet (IBU) och värdstaden Östersund.

 

 

Nyhetsarkiv