januari 4, 2023 - 11:21 e m

VM är Zebastian Modins stora mål

VM i Östersund är Zebastian Modins stora mål för säsongen.
– Jag tror att det kommer att bli jättebra, säger längdstjärnan.

Längdskidåkaren Zebastian Modin är Sveriges främste vinterparalympier genom tiderna sett till antal tagna medaljer. Han är också Sveriges stora medaljhopp i VM på hemmaplan. Inte undra på. Modin kommer från en framgångsrik säsong som kröntes med tre medaljer – två brons och ett silver – på Paralympics i Peking. Och så sent som för några veckor sedan övertygade han stort när han tog dubbla segrar under premiärhelgen av världscupen i finska Vuokatti.

– Att VM går på hemmaplan är såklart jättekul på alla sätt och vis. Det är bra att det blir av till slut efter alla om och men, säger Zebastian Modin på en pressträff i Östersund tidigare i år.

För 28-åringen från Östersund är VM extra speciellt. Genom åren har han lagt ner mängder av träningstimmar på mästerskapsarenan – Östersunds skidstadion – som också är Sveriges nationalarena för skidskytte.
– Det blir speciellt att köra på hemmaplan, säger han.

Till säsongen 22/23 kommer han med en ny guide i form av OS- och VM-medaljören Daniel Rickardsson. De får hård konkurrens om de åtråvärda mästerskapsmedaljerna. Till tävlingarna kommer 100 av världens främsta paraidrottare inom längdskidor och skidskytte.

Para Nordic Skiing World Championships arrangeras i Östersund den 20-29 januari. Arrangörer är Parasport Sverige, FIS och IBU. Värdstad är Östersund.

Nyhetsarkiv