Pallplatserna i herrar synnedsättning, skidskytte: Etta Ukraina, tvåa Sverige och trea Tyskland.

januari 21, 2023 - 8:31 e m

Sammanfattning para-VM Östersund: 21 januari

Mästerskapets första tävlingsdag bjöd på vackert väder, fantastiska tävlingar och en överraskning. Svensken Zebastian Modin körde in på en andraplats i skidskyttetävlingen – karriärens första mästerskapsmedalj inom skidskytte.

Första tävlingsdagen på para-VM i Östersund är genomförd. Skidstadion visade sig från sin bästa sida när solen sken och snökristallerna glittrade. Totalt sex klasser körde sina 7,5 kilometerslopp i skidskytte; herrar och damer i klasserna sittande, stående och synnedsättning.

Svensken Zebastian Modin överraskade med en andraplats i klassen synnedsättning, hans första medalj i skidskyttet.

– Det känns jättebra, men det är nästan lite svårt att förstå, säger en nöjd Zebastian Modin, som körde in på tiden 20:58.0.

Vinnare i Modins klass blev Oleksandr Kazik från Ukraina på tiden 18:59.6 – nästan prick två minuter före Modin. På tredje plats kom tysken Nico Messinger med en tid på 21:17.9.

I samma klass för damer blev det trippelt tyskt på pallen. Leonie Maria Walter, Linn Kazmaier och Johanna Recktenwald tog plats på pallen med sina guider, samtidigt som Östersundshimlen övergick i en rosa skymning. Imorgon väntar en ny tävlingsdag och då är det dags för längdskidåkning.

Alla bilder från dagens skidskyttelopp (Foto: Karl Nilsson, Parasport Sverige)