december 10, 2021 - 11:28 f m

Nya framgångar i världscupen

Det svenska paralandslaget i längdskidor och skidskytte fortsätter skörda framgångar under världscupen i Canmore, Kanada.

Först blev det en tredjeplats på sträckan 7,5 kilometer klassisk stil för Zebastian Modin och guide Erik Persson när världscupspremiären gick av stapeln i helgen, följt av en sjätteplats på 12,5 kilometer.

När det under onsdagen var dags för sprint levererade duon ännu en pallplats.

— Det var tufft men ändå bra. Första sprinten och loppen för mig och Erik här och det har ju gått väldigt bra och vi är en bit på vägen, så vi har lärt oss väldigt mycket idag. Sen gick det ju bra till slut även om man alltid vill vinna när det är så tätt in emot upploppet på en final.

Ja, man kom riktigt nära förstaplatsen men med tiden 3:26.47 körde man in en andraplats i sitt blott tredje världscupsrace ihop.

— Helt okej. Stabilt skulle jag säga om de tre första loppen, konstaterar Modin.

Nu väntar skidskytte här näst för Zebastian Modin, som kort och gott har det klart för sig vad största prövningen där blir.

— Det är ju den ständiga utmaningen att få gröna prickar, säger Modin och ler lite smått retfult.

Efter distansloppen: ”Jättenöjd”

För Arnt-Christian Furuberg har världscupshelgen bestått av topprestationer som resulterat i karriärens bästa distanslopp. Först blev det en 11:e plats i 5 kilometersloppet följt av en 12:e plats under söndagens 10 kilometer.

— Jag är jäkligt nöjd faktiskt. Jag har gjort mina två bästa distanslopp någonsin så jag är jättenöjd med dom. Och även på sprinten tar jag med mig att det är det bästa jag gjort.

Med nionde bästa tid från kvalet körde Furuberg semifinalheat 5, men en sämre start satte stopp på jakten efter en plats i finalen.

— Jag tycker jag fick en bra prolog och bra start på prologen i alla fall och sen är det lite tråkigt att jag missar i starten i semin och kom efter – och så var det kört.

Nyhetsarkiv