Zebastian Modin var fanbärare för Sverige, här står han med svenska flaggan och ler.

april 8, 2022 - 10:19 f m

Sveriges främste vinterparalympier bar fanan när Paralympics avslutades

Zebastian Modin – Sveriges främste vinterparalympier – fick det ärofyllda uppdraget att bära in den svenska flaggan när Paralympics i Peking avslutades.

Spelen avslutades med en storslagen ceremoni på nationalstadion, även känd som fågelboet, i Peking.

Den svenska truppen leddes in av längdskidåkaren och skidskytten Zebastian Modin.

På spelen i Peking, som var Zebastians fjärde Paralympics i ordningen, tog han ett silver och två brons. Det innebär att han har tagit medalj i samtliga fyra spel han ställt upp i. Totalt har det blivit åtta stycken.

27-åringen är Sveriges främste vinterparalympier genom tiderna sett till antal medaljer

Tidigare har vi följt Zebastian Modins säsong och den lovande uppladdningen inför Paralympics, och nu är Zebastian Modin Sveriges främste vinterparalympier genom tiderna, sett till antal medaljer.

Truppchefen Niclas Gröns motivering:

”Med sin målmedvetenhet, envishet och viljan att ständigt bli bättre har Zebastian Modin inte bara utvecklat sig själv utan även tagit svensk parasport till en ny nivå. Han gjorde sitt första Paralympics som 15-åring och har tagit medalj i fyra vinterspel i rad. Med sammanlagt åtta medaljer – fyra silver och fyra brons – har han skrivit in sig i historieböckerna som Sveriges främste vinterparalympier genom tiderna.”

paralympics.se kan du läsa om hur spelen gick dag för dag. Sverige tog totalt sju medaljer på Paralympics i Peking 2022, vilket resulterade i de bästa vinterspelen på 20 år.

Nyhetsarkiv