Prispallen i världscuppremiären i Canmore. Sebastian Modin med guide Erik Persson på en tredjeplats.

december 7, 2021 - 10:20 f m

Zebastian Modin på pallen i världscupspremiären

Det svenska paralandslaget i längdskidor och skidskytte startade upp världscupsäsongen i kanadensiska Canmore i helgen. Då blev en stark start i Världscupen för Sverige och framför allt Zebastian Modin.

Det kördes 7,5 kilometer respektive 5 kilometer för svensk del den första dagen på världscupstävlingarna i Canmore, Kanada.

Zebastian Modin på pallen

För Zebastian Modin, ihop med debuterande extraguiden Erik Persson, blev tiden 19:06.3 under lördagens 7,5 kilometer klassiska lopp. En tid som resulterade i en tredjeplats och säsongens första pallplacering i världscupen.

För Arnt-Christian Furuberg blev det en 11:e plats i 5 kilometersloppet med tiden 14:27.00, som han följde upp med en 12:e plats under söndagens 10 kilometer, samtidigt som Zebastian placerade sig på en sjätteplats i herrarnas 12,5 kilometer.

Nästa tävling är på tisdag, då väntar sprintdistanserna.

Du kan följa svenskarna via livestream från World Para Snow Sports Facebook-sida här!
Sändningen startar vid klockan 18 svensk tid.

Klicka här för att se fler nyheter på Winterparasport.com

Om Zebastian Modin

Zebastian Modin är en av Sveriges största stjärnor inom vinterparalympics. Redan som 15-åring tog han sin första Paralympiska medalj då han vann brons 2010 i Vancouver. Under sitt andra spel i Sotji blev det trippel medaljglädje med två silver och ett brons. Inför spelen 2018 var han en av de stora guldkandidaterna men fick tyvärr ”bara” med sig ett silver hem från PyeongChang. Under det sista loppet var han i guldposition med halva loppet kvar men råkade då ut för en otäck olycka och tvingades avbryta.

Utöver de Paralympiska medaljerna har han vunnit den totala världscupen fyra gånger på raken och har mängder med världscupsegrar på meritlistan. 2017 fick stora delar av svenska folket upp ögonen för Modin då han var en av fyra som var nominerad till ”Årets manliga idrottare” på Idrottsgalan.

Nyhetsarkiv