Kollage med bilder från Ski Festival på Para Nordic Skiing World Championships. Den första bilden visar snöskolöpning, den andra en leende tjej som står framför ett mattält, den tredje en person som kör moonbikes, en typ av eldriven snöskoter, och den fjärde och sista mattält och personer som står utanför och handlar.

januari 25, 2023 - 12:10 e m

Ski Festival lockar besökare

Ski Festival presented by Jämtkraft bjuder på aktiviteter för hela familjen. Utsikt över hela stadion, storbildsskärm och närheten till spåren gör detta till en perfekt utgångspunkt för publiken.
– Vi hoppas kunna entusiasmera och locka till idrott, säger Karin Riddar på Parasport Sverige.

Prova-på-aktiviteterna varierar från dag till dag, men man har kunnat testa basket, handboll, frisbeegolf, elektronskytte, bordtennis, sitski, Moonbikes och snöskolöpning.

– Vi hoppas kunna entusiasmera och locka till idrott, för alla oavsett funktionsförmåga. Det gör vi genom att ha lokala idrottsföreningar på plats som erbjuder prova-på-aktiviteter, säger Karin Riddar på Parasport Sverige.

Dessutom finns det lysande förutsättningar för publiken att följa tävlingarna, både från storbildsskärmen och nära spåret – för att inte nämna utsikten över stadion. I loungeområdet kan man som besökare koppla av med fika eller en hamburgare från matserveringen. Det erbjuds också familjeaktiviteter, till exempel tipsrunda och bollkastning.

En av de som testade på aktiviteter på Ski Festival var Melker Ingebrand.

Vad tycker om Ski Festival? 

– Det har varit roligt, väldigt kul att testa nya sporter, säger Melker Ingebrand.

En annan som testade aktiviteter var Alice Nelvig.

– Jag testade på sitski, handboll och frisbeegolf. Det som var roligast var handbollen, säger en glad Alice Nelvig.

Ett samarbete tillsammans med Jämtkraft och lokala föreningar

Ski Festival presenteras av Jämtkraft tillsammans med ett antal lokala idrottsföreningar. Sporterna på Ski Festival finns att prova på under alla tävlingsdagarna bakom läktaren på skidstadion.

– Vi skapade Ski Festival tillsammans med Jämtkraft för att få en naturlig mötesplats på arenan. Här kan besökare hänga, äta och aktivera sig, både under och mellan loppen. Det har varit väldigt roligt att se, säger Karin Riddar.

Läs mer om Ski Festival här.

Nyhetsarkiv