Ebba Årsjö värmer upp inför ett åk.

november 24, 2021 - 5:30 e m

Ebba Årsjö nominerad till Idrottsgalan 

Den 17 januari är det dags för Idrottsgalan och under bland de nominerade finns paraidrottaren Ebba Årsjö.  

— Det var ju lite sjukt att vakna till, det är riktigt kul! säger Ebba Årsjö. 

Med en makalös debutsäsong bakom sig, där det blev fyra Europacupsegrar, slog Ebba Årsjö till med ett ordentligt genombrott under säsongen 2020 efter dubbla segrar i världscupen. Sveriges första seger på 2000-talet i världscupsammanhang. 

Detta följdes under den gångna vinterns pandemipräglade tävlingsschema upp med hela fem världscupsegrar under några intensiva veckor i Schweiz och Österrike. 

— När jag vann Super-G tävlingarna i Österrike var nog ändå höjdpunkten. För just farttävlingarna är svårast för mig absolut och där jag har minst chans, men jag lyckades ändå och det var riktigt kul! 

Nu har 20-åriga alpinåkaren Ebba Årsjö blivit nominerad till Årets nykomling på Idrottsgalan. En överraskande men härlig nyhet för Årsjö. 

— Ja alltså jag såg det direkt när jag vaknade här nu för bara någon timme sedan. Det var ju lite sjukt att vakna till, men det är riktigt kul! Jag tror inte riktigt att jag fattat det än, säger Årsjö. 

Vad tror du om dina chanser? 

— Jag har inte suttit ner och kollat de andra än, så jag vet inte riktigt faktiskt. Jag kan inte säga någonting, men jag har en bra magkänsla! 

I Ebbas kategori, Årets nykomling, finner vi också: 
Oliwer Magnusson, freeskiing
Maja Start, golf
Maja Åskag, friidrott. 

Fler nyheter från winterparasport.com 

Nyhetsarkiv