Bilden är ett montage av två bilder. Den ena bilden är en gruppbild med representanter från FIS och den lokala organsiationskommittén. På den andra bilden syns VM-chef Niclas Grön.

oktober 26, 2022 - 4:30 e m

FIS inspekterade VM-banorna: ”Väldigt bra samarbete”

”En väldigt bra inspektion” och ”ett gott samarbete”. Så beskriver VM-chefen Niclas Grön internationella skidförbundets inspektion av tävlingsarenan inför Para Nordic Skiing World Championships 2023.

Om 85 dagar arrangeras para-VM i längdskidåkning och skidskytte i Östersund. I början av veckan var representanter från internationella skidförbundet, FIS, på tävlingsarenan – Östersunds skidstadion – för att inspektera de banor och faciliteter som ska användas för tävlingarna.

VM-chefen Niclas Grön är nöjd med besöket.
– FIS har stegat varje meter av banorna och de är väldigt nöjda. Vi har tagit emot deras tankar och jobbar vidare med dem framåt. Det var ett väldigt bra samarbete, säger han.

Linnéa Björndahl är biträdande VM-chef.
– Vi fick svar på många frågor under inspektionen och kunde jobba kreativt för att hitta lösningar på dessa, säger hon.

Niclas Grön poängterar att det fortfarande är mycket arbete kvar för att kunna leverera excellenta tävlingar, men att besöket var ett stort steg framåt i processen.
– Det var ett gott samarbete och vi åkte hem med glada miner, men det är fortfarande mycket jobb kvar att göra, säger han.

Georg Zipfel, Para Nordic Race Director på FIS, deltog i inspektionen

– Efter förra säsongens framgångsrika världscup i Östersund ser jag fram emot VM. Den lokala organisationskommittén presenterade alla planer för att genomföra framgångsrika para-evenemang för längd och skidskytte för oss. Vi är övertygade om att alla förberedelser kommer att göras i största möjliga utsträckning före evenemanget för att få till ett felfritt genomförande. Jag är säker på att såväl idrottare som lag kommer att ha en fantastisk tid i Östersund, säger han i ett pressmeddelande från FIS.

FIS Para Nordic World Ski Championships arrangeras den 20-29 januari 2023.

Nyhetsarkiv