april 8, 2022 - 11:17 f m

Nominerade vinteridrottare till Svenska Parasportgalan 2022

Snart går årets upplaga av Svenska Parasportgalan av stapeln. Bland de nominerade finner vi flera vinteridrottare som är aktuella för VM 2023 i Östersund!

Zebastian Modin i skidspåret en solig dag under Paralympics 2018.

Årets manlige idrottare

Zebastian Modin, längdskidor
Ort: Östersund
Det blev en speciell säsong kantad av pandemin och ett uppskjutet VM för Zebastian Modin. Men i säsongens enda världscuptävling visade Östersundssonen att han befäster sin position i världstoppen. I finska Voukatti körde han hem två segrar, en andraplats och en fjärdeplats. Återigen visade Modin att han är en av världens bästa längdskidåkare.

 

Ebba Årsjö i full fart på väg ned för backen i Super G.

Årets nykomling

Ebba Årsjö, alpint
Ort: Vemdalen
Ebba Årsjö visade under sin andra tävlingssäsong att hon är i världstoppen för att stanna. Debutsäsongens elva europacupsegrar följdes upp med hela fem världscupsegrar under den gångna vinterns pandemipräglade tävlingssäsong. Och hon gjorde det mot tuffast möjliga internationella motstånd och hon är redan en av världens bästa alpinister.

 

Landslaget i paraishockey under VM i Berlin. Laget är samlat framför mål.

Årets lag

Landslaget i paraishockey
Under B-VM i Östersund visade Sverige ännu en gång att de är bäst när det gäller som mest. I den sista och direkt avgörande matchen mot Japan kunde laget ta sig vidare efter ett hysteriskt straffdrama. Placeringen säkrade en plats i kvalet till Paralympics. Väl där föll man tungt men jobbet för en starkare framtid inom paraishockeyn är påbörjad.


Svenska Parasportgalan äger rum den 6 maj på Åby travbana (Göteborg) med start klockan 18:30 i samarbete med ATG och Kanal75. Nomineringsperioden för priserna sträcker sig från första november 2020 till sista oktober 2021. Du kan se samtliga nominerade här.

Nyhetsarkiv