Änge Chark stöttar parasporten med 2 kronor för varje såld Extrarökt falukorv. På bilden: Ebba Årsjö bredvid beachflagga med Änge Charks logotyp.

maj 20, 2022 - 9:59 f m

Änge Chark – Korv som gör skillnad

Änge Chark stöttar parasporten. Under hela 2022 skänker den lokala kvalitetsproducenten Änge Chark 2 kronor till parasporten för varje såld Extrarökt falukorv.   

Den insamlade summan – som vi hoppas ska bli riktigt stor – lämnar Änge Chark över till World Para Snow Sports Championships 2023 när det drar igång i Jämtland i januari 2023. Där kommer en del av summan att gå till prispengar för idrottsutövare, som alltför sällan får den uppmärksamhet de förtjänar. Dessutom är de inte heller bortskämda med fina tävlingspriser.

– Vi på Änge Chark tror på det lokala samarbetet och att vi kan nå riktigt långt tillsammans. Det är just tillsammans som vi kan göra skillnad för Norrland och för parasporten, säger Daniel Kock från Änge Chark om samarbetet.

Änge Chark stöttar parasporten med 2 kronor för varje såld Extrarökt falukorv. På bilden: En termos och en korg med falukorvsmackor i vintersol.

Nu hoppas vi det blir mycket korv runt middagsbordet, till midsommar, ute i skogen, på julbordet… ja, korv passar överallt. Dessutom är det en finfin gå-bort-present!

Positiva effekter för regionen, parasporten och samhället

– Det är en mycket fin gåva till våra aktiva också. Detta är ett jättespännande samarbete som hjälper oss ge tillbaka till de aktiva och bygga ett givande evenemang som ger varaktiga effekter både för regionen, parasporten och samhället, säger Robin Sundman, partneransvarig för VM 2023.

Om du vill stötta parasporten och dessutom kunna bjuda familj och vänner på lokalproducerat kvalitetskött, går alltså 2 kronor för varje såld Extrarökt falukorv oavkortat till evenemanget. Heja parasporten och heja vår partner Änge Chark! Klicka här om du vill veta mer om Änge Chark.

Vill du också vara med och stötta parasporten?

Läs mer om våra partners och hur du blir en av oss genom att klicka här.

Nyhetsarkiv