Bilden är ett montage av två bilder. Den första bilden visar flera paraskidåkare med guider som korsar mållinjen. Den andra bilden visar VM-chef Niclas Grön.

oktober 23, 2022 - 5:56 e m

VM-chefen: ”Pusselbitarna börjar falla på plats”

Om mindre än tre månader arrangeras FIS Para Nordic World Ski Championships i Östersund.
– Pusselbitarna börjar falla på plats och det känns att det är på riktigt, säger VM-chefen Niclas Grön.

Den 20-29 januari nästa år gör världseliten upp om VM-medaljerna i längdskidåkning och skidskytte på Östersunds skidstadion – Sveriges nationalarena för skidskytte.

Arbetet för att leverera excellenta tävlingar till såväl aktiva som besökare pågår för fullt och förra veckan samlades den lokala organisationskommittén i Östersund för två gemensamma jobbdagar. På schemat stod bland annat inspektion av faciliteterna och de nya bansträckningarna på stadionområdet.

– Vi har haft två mycket givande dagar på plats i Östersund. Organisationen består av ett mycket kompetent team med gedigen erfarenhet av den här typen av evenemang. Vi har hittat nyckelpersonerna för att nå våra mål och ser fram emot att välkomna världens bästa paraidrottare till Sverige, säger Niclas Grön.

Evenemangsstad med stor erfarenhet

VM-tävlingarna arrangeras i Östersund. Östersund är en stor evenemangsstad som är van vid internationella tävlingar av högsta klass. Nästan varje år körs världscuppremiären i skidskytte på skidstadion och 2019 stod man värd för skidskytte-VM.

Östersund är även van vid parasportevenemang. Så sent som i februari i år arrangerade man para-världscupen i längdskidor och skidskytte.

– Östersunds har en lång och framgångsrik historia av att arrangera stora, internationella tävlingar. Dessutom jobbar man mycket med tillgänglighet. Det gör att vi känner oss väldigt trygga i genomförandet. Visionen är att Östersund ska bli ett centrum för vinterparasport i världen, säger Niclas Grön.

Inspektion av FIS

Framåt kommer internationella skidförbundet, FIS, att besöka Östersund för att kontrollera de olika bansträckningarna. Och i december samlas den lokala organisationskommittén för fler gemensamma arbetsdagar.

– Det är fortfarande mycket kvar att göra men nu börjar vi se helheten och det känns att mästerskapet inte är lång borta, säger Niclas Grön.

Nyhetsarkiv