Ungefär ett 50-tal kom till funktionärsträffen i Östersund. På bilden syns Caroline Hammar hålla en föreläsning för gruppen.

december 16, 2022 - 9:41 f m

Lyckad funktionärsträff: ”Väldigt glada över att så många kunde komma

Uppslutningen var god när Para Nordic Skiing World Championships bjöd in till funktionärsträff.

I sekretariatet på Östersunds skidstadion samlades ett 50-tal personer för att ta del av information om världsmästerskapen och rollen som funktionär.

– Vi är väldigt glada över att så många kunde komma på träffen. Det var kul att träffa alla taggade funktionärer och nödvändigt för att ge dem bästa möjliga förutsättningar inför deras uppdrag, säger My Rombin som är funktionärsansvarig för Para Nordic Skiing World Championships.

Under träffen presenterade flera representanter från den lokala organisationskommittén sina funktioner. Caroline Hammar, verksamhetsutvecklare på Svenska Parasportförbundet, höll en utbildning om tillgänglighet och bemötande. Därtill bjöds det på fika.

My Rombin understryker att flera funktionärsroller ännu inte är fyllda och uppmanar alla som är nyfikna att anmäla intresse.

– Att vara funktionär på ett parasportevenemang är något alldeles extra. Förutom att vara del av en varm gemenskap är man också med och gör skillnad – både lokalt, nationellt och internationellt. Så passa på och anmäl dig redan i dag, det är en möjlighet du inte vill missa.

Klicka på denna länk för att gå till funktionärsanmälan.

Läs mer:
Fem anledningar till att vara funktionär på VM
Funktionären: ”Gemenskapen är värd jättemycket”

Nyhetsarkiv